tirsdag 6. juli 2010

Dag 1: Chicago - Bloomington-Normal


Etter en etter lengtet natt på motellrommet, gjøv vi løs på denne fantastiske reisen vi har satt ut på. Vi ble hentet på motellet av en shuttlebus, og videre til utleiefirmaet for å hente "limosinen" vår. Vi plukket oss ut en feiende flott hvit 2010-modell Jeep Patriot. Den gikk så det suste innover mot Chicago sentrum, der jo Route 66 starter. Det gikk veldig bra å kjøre downtown Chicago, som var en tanke større enn Tønsberg. Den er mer på linje med Bergen i størrelse mente Arne. (vel...kremt) Joda, det gikk fint å kjøre inne i byen, men vi var glad for at vi hadde investert i en slik nymotens GPS! Vi steg ut av den gode airconditionerte bilen, og inn i 40C... puh, det er varmt i Amerika. I Chicago`s Millenium park møtte vi "Bønna". Eller "The Bean" som den også kalles. En skulptur som imponerte oss begge. Et flott syn med Skylinen i bakgrunnen.

En spasertur ned til havna ved Lake Michigan hørte også med før vi shoppet på den noe kjente Macy`s.
Klokka ble fort nesten fire på ettermiddagen før vi satte kursen mot California. Heldigvis var Historic Route 66 godt skiltet, for ellers hadde vi vel neppe kommet oss ut av Chicago denne dagen.

Det var godt og virkelig ha startet ferden. Første stopp ble "The launching pad drive inn" hvor den kjente Gemini Giant står trygt plassert langs veien. En diger grønn astronaut.. typisk Amerikansk "kitch"

Vi suste videre forbi milevise av mais-åkere, og forvillet oss kraftig vekk fra Route 66 et øyeblikk. Takket være GPS`n nok en gang, fant vi tilbake, og inn i småbyen Dwight. Her spiste vi litt rustic american road-food. Det var en gjennomført R66 restaurant med skikkelig smalltown følelse. Utenfor lå det en gammel bensinstasjon som ikke lenger var i bruk, men hadde blitt bevart slik den var.

En slik stasjon lå også i tettstedet Odell. Her stoppet vi kun for en liten photoshoot.

(Flott bil ikke sant?)

Siste sightseeing før vi fikk nok for denne dagen var en tur innom "Memory Lane" i Lexington. Det er en bit av den orginale R66 som er bevart som en liten veistump en kunne ta en spasertur på. Koselig og litt rart å tenke på alle den gamle bilene som har kjørt her. En liten harepus ønsket oss velkommen også, før den hoppet over veien.
Det er tydelig at Amerikanerne er stolte av R66, og at den betyr mye for dem, for de er virkelig flinke til å ta vare på slike perler som Memory Lane.


Vi kjørte et lite stykke til, før vi fant oss en plass for natten i Bloomington-Normal`s Best Western Univerity Inn. (Kanskje bedre kjent som stedet der Col.Henry Blake fra "M*A*S*H" kom fra)
God natt!

1 kommentar:

  1. Aslaug og Magnar10. juli 2010 kl. 10:52

    Vi har kost oss og lest blogg om kor fin tur de har i Amerika. Vi ynksjer dåke ein flott tur vidare og skal freista å følgja med på desse nymotens greiene som de har laga for å dela inntrykk. Mammo og pappen på Bruvik

    SvarSlett