onsdag 14. juli 2010

Dag 9: Winslow - Kingman

Vi begynte også denne dagen med SKYPE kontakt med ungene våre. De er så søte, og vi begynner virkelig å savne de nå.

På en bensinstasjon fikk jeg endelig smake en ekte "corndog" til frokost. Det er ei grillpølse dekt med frityrstekt maismeldeig rundt. Ikke så sunt, men godt.

Vi tok en liten "detour" vekk fra R66, og innover prærien mot et meteor krater som er det eldste registrerte krateret i verden. Ca 50.000 år gammelt. Det var digert, ca 200m dypt og 1,5 km i diameter. Vi hadde litt vanskelig for å forestille oss smellet som måtte ha oppstått når meteoren smalt mot jordskorpa. Ikke rart dinosaurene døde...


Da vi kjørte tilbake til R66 stoppet vi midt på den røde prærien og kjente litt på atmosfæren ute i den stekende varmen. Mektige inntrykk og spesielle formasjoner.


Her møtte vi på nok ei lita firfisle eller to. Egentlig ganske søte, hadde de ikke kommet så brått på, og at jeg ikke hadde på meg flip-flopper.

Vi tok oss innover "fjellene", mot Grand Canyon. Dette var en strekning som var overraskende frodig, og minnet oss om gode gamle Norge med grantrær og tett skog.

Vel oppe på toppen av Grand Canyons kant, ble vi møtt av et mektig syn. Grand Canyon var diiiiigert, og her kunne vi ha stått i timesvis og bare sett utover, og allikevel ikke ha sett på det samme. Vakkert, vilt og virkelig et minne for livet.



Ble litt nervøs når Arne trippet utpå kanten av stupet i flip-floppene sine. Var sikker på at han skulle tippe over, så jeg nektet han å gå så langt ut som han egentlig hadde lyst til... Vi er jo tross alt foreldre, sa jeg til ham. Det gikk heldigvis bra, og vi kom oss begge trygt ned igjen.

Vel inne på R66 igjen, stødte vi på ekte cowboynatur i form av ville kaktuser. Disse bare måtte jeg ta en nærmere titt på.

Like nedi veien, i Hackberry, bråsnudde vi da vi nesten kjørte forbi en ekte R66 perle av en bensinstasjon. Old Hackberry store var et lite eldorado for R66 entusiaster. I skinnet av solnedgangen ble det enda flottere.



Etter en opplevelsesrik "big hole in the ground"-dag, var det godt å svinge innom et hotell i Kingman. Denne gangen et Comfort Inn. God natt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar