fredag 16. juli 2010

Dag 10: Kingman - Las Vegas


Vi våknet opp i Kingman Arizona, klare for å forsere fjellene over til California.
Det var en anderledes og svingete vei midt oppe i fjelluren. Utrolig at alle disse gamle bilene greide denne bratte turen for 80 år siden, uten asfalt og aircondition.



Temperaturen nærmet seg nok 50 grader C, og det var ikke mange minuttene vi orket å være utenfor bilen. Da vi stoppet for å ta noen bilder underveis, stoppet nesten hjertet mitt, da Arne et øyeblikk lurte på om vi hadde låst oss ute av bilen. Han hadde heldigvis nøkkelen i lomma.
Oppe på toppen av disse klippene, lå det plutselig en ekte cowboy landsby som heter Oatman. Her stoppet vi og kikket oss omkring. Litt surrealistisk at det kunne ligge en liten by helt der oppe. Her gikk det ville esler rundt i gatene, og turistene (ja, det var faktisk ganske mange av dem, både esler og turister) fikk kjøpt seg både souvenirer og is.



Det var også en dame der som tok gammeldagse bilder av folk, og dette passet bra på en dag som denne, siden målet vårt for dagen var Las Vegas. Vi kledde oss opp som gledespike og gambler, og ble veldig godt fornøyd med resultatet.

Vel nede fra fjellet igjen, krysset vi Colorado river før vi kom til grensa til California.

Etter å ha blitt stoppet for en liten grensekontroll, suste vi nordover mot Nevada og Las Vegas. Det var en varm og "rett frem strekning" på godt og vel 1,5time før vi endelig fikk se ”The sin city" dukke opp i horisonten. Vi hadde booket oss inn på The Stratosphere, og kunne se tårnet på hotellet langveisfra.

Vel plassert på rommet, gjøv vi løs på slike ting som man skal gjøre når man er i Vegas. Først så vi et show som het American superstars. Det var et tributeshow for store amerikanske musikkstjerner som Elvis, Britney Spears, Rod Stewart og ikke minst Michael Jackson.
Etter showet tok vi noen bilder sammen med "stjernene". Arne var godt fornøyd med å holde rundt Britney Spears. Jeg derimot nøyde meg med kun det beste: Elvis...




En liten tur innom casinoet måtte til, men det var igrunnen ikke helt det store hverken for meg eller Arne. Vi forundret oss over alle disse spillegale som ikke kunne slippe slotmaskinen sin ute av synet et sekund.

Vi hadde tenkt å gå en tur oppover "The strip", men varmen fikk oss til å snu etter et par hundre meter. UTROLIG varmt til å være i 22.30 tiden på kvelden. Vi ble helt satt ut av denne varmen og kom oss tilbake til det airkonditionerte hotellet så snart som mulig.

Da var det godt å legge seg og vite at vi hadde hele neste dag i Vegas foran oss. God natt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar