mandag 12. juli 2010

Dag 7: Amarillo - Albuquerque

Vi startet dagen med en deilig frokost på en lokal kneipe downtown Amarillo. Etterpå fant vi frem til der hvor cowboyene handlet klærne sine. Det gikk noen dollar, men ikke så mye som det kunne ha gjordt.
Etter noen timer der, dro vi videre til Cadillac Ranch rett utenfor Amarillo. Dette er en slags innstallasjon laget av en eksentrisk Texas millionær, og består av 10 cadillacer nedgravd i bakken med nesa først. De sto opprinnelig en annen plass i Amarillo, men ble flyttet nærmere veien i 1997. De blir sprayet ned med grafitti av folk som ser på de, og dette forhindrer at de blir oppspist av rust. Stilige icon over en svunnen tid.



En liten halvtime senere var vi endelig midtveis på R66 i Adrian. Her er det 1139 miles både til Chicago og Los Angeles. Midpoint cafe er kjent for sin gode "ugly crust pie", og den måtte selvsagt prøves ut. Deilig sjokoladepie. Arne prøvde seg på en colafloat, som var coca cola med iskrem oppi. Høres fælt ut, men faktisk overaskende godt, og typisk amerikansk.



Vi kjørte mye på Interstaten denne dagen, da R66 er "begravet" av den nye veien. I tillegg ble været utpå dagen så dårlig, med både lyn, torden og vind som kunne blåse høyballer over veien. Vi tok derfor ikke sjansen på å ta gamleveien utenfor alfarvei.
På en rasteplass langs Interstaten i Texas, tok vi oss tid til å ta noen bilder av den flotte naturen.

Vi nærmet oss grensa til New Mexico, og kjørte litt feil et stykke, og fikk se et godt eksempel på bivirkningen av at biltrafikken ble flyttet fra R66 til Interstaten. De nedlagte småsamfunnene ligger liksom bare der som spøkelsesbyer.

Grensa kom og gikk så fort at jeg ikke fikk tatt noe skikkelig bilde.

Men New Nexico var vakker i etterspill av regnet som hadde fulgt oss ut av Texas.

Vi tok MASSE bilder på vår vei inn til Albuquerque, hvor vi fant oss et flott Comfort Inn-motell for natten. God natt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar