fredag 9. juli 2010

Dag 4: Baxter Springs - Stroud

Vi begynte dagen med shopping på den lokale Wall-Mart! En flott start på dagen, syntes jeg. Vi fikk småhandlet litt greier til ungene som vi skal sende hjem. Håper de blir glad for en Amerikapakke. Etterpå spiste vi frokost/lunch på en kina restaurant. Det var deilig med noe annet enn pommes frittes. Vi tok oss inn i staten Oklahoma, og kjørte gjennom småbyene som lå på rekke og rad langs "The mother road". Vi stoppet i et kryss i Commerce, og tok oss en softis på en gammel Dairy Queen fra 1927. Der snakket vi litt med innehaverne, som var veldig ivrige med å fortelle oss om husets historie, og at de hadde patent på cookie-formen som de lagde R66 cookies av. Måtte jo kjøpe en slik etter at de hadde skrytt sånn av dem.


Litt nedi veien lå en strekning av R66 som stammet fra 1922, da Oklahoma state ikke hadde råd til å asfaltere to felt i veien, så de asfalterte bare midten. Denne strekningen blir kalt Sidewalk Highway, eller "the old old road".

Neste stopp ble Afton station, som var et slags R66-automobilmuseum. Vi kjøpte noen souvenirer, tok noen bilder og snakket litt med det stolte muesumspersonalet. Stilige gamle biler.


Et bevis på at amerikanerne er en smule spesielle, var Totem Pole Park i Foyil. Her står verdens største totempole, (ca.30m høy) laget av betong sammen med en rekke andre små. Ikke spesielt interessant, men et "must do on R66"! Glorete og slitent, men allikevel artig!

Et like slitent men noe mer interessant stopp, var The blue Whhale i Catoosa. Dette hadde visst vært et populært badested på 70-tallet, og var en del av en større fornøyelsespark. Etter å ha forfalt, ble den restaurert, men det var tydelig en stund siden, så en nyrestaurering hadde nok vært på sin plass. JEG ville ihvertfall ikke badet der. Søt blåhval med caps på hodet.

Det begynte å regne, så vi skyndte oss inn i bilen igjen og satte kursen mot Tulsa, hvor vi hadde planlagt å stoppe for dagen. Men regnet forandret planene våre. Vi så rett og slett ikke bilen foran oss pga alt regnet, og fant det mest fornuftig og bare kjøre videre. Arne tok meg med "ut og spiste" for jeg ble visst litt amper uten mat i magen.

-Og som en xtra bonus: nok en tur innom en Wall-Mart. (Superstore denne gangen) Vi fikk med oss noen poser her også med superbillig tøy mm. Det er ikke noe å si på prisen, når ei t-skjorte koster $3, så Arne så sitt snitt til å skifte ut UCO og PERI kolleksjonen. Jaggu på tide!!! Barnetøy var like billig, så her var det morro å handle.

Etter endt shoppingtur, endte vi opp i Stroud, hvor vi spiste en deilig hjemmelaget hamburger på den sagnomsuste Rock Cafe. Her hadde skaperne av "Lynet McQueen" og "Toy Story" både spist og hentet inspirasjon.


Vi hadde sjekket inn på vårt første ordentlige MOTELL, hvor man parkerer utenfor døra til rommet man bor på. Noe likt forrige residens, men hakket bedre. Stedet het Sooner Motell, og var midt i blinken for slitne R66ere som oss. God natt!!

2 kommentarer:

  1. Kjaere daake to Amerikafararar

    No set Rolf og eg i sofaen, den rosa, i residensen på Bruvik, og les omsider gjennom denne flotte reisebloggen til lillebroren og viv. Veldig fin blogg. Spektakulaere innlegg. Det er nesten som å vaere med på turen, og det skulle vi jo gjerne, som dere veit(Bente og). Gode bilder og beskrivelser av reisen.

    Keep running, keep writing.

    Vi er no på Vestlandet daa og har slaatt graset på heimaboeden, heilt opp te brudn, ca 1 maal. Og kloept ned mykje syrin, tuja, selje og hattel. På soendagen skal me te Strusshamn. Vonar de nyt kvar augneblink. Amerika er digert, fasinerande, stoyande, aude, coolt og har alt, saerleg for dei av oss som er so heldige aa bu i Norge til vanlig og i fast arbeid.

    Skal de gaa i baptiskyrkje ein sunday morning og høyre litt ordentla go'spel eller? Litt ute på landet?

    God tur vidare.
    Me skal fylgja med. klemmer fra Ingunn og Rolfen

    SvarSlett
  2. Hei reisende godtfolk :-)
    Kjempebra blogg, og skikkelig moro å følge dere på turen. Er dog litt skuffa over at Arne har bytta ut Peri kolleksjonen...... (men bare slapp av Arne, jeg kan komme med ny ladning når du er tilbake :-).
    God tur videre!
    Mvh Eirik

    SvarSlett