mandag 5. juli 2010

Ut på tur, ALDRI sur..... eller?


DA er vi på vei.... Dagen igår kan beskrives med ett ord: HEKTISK.... Gudbedre for et styr å få kommet seg fra Vear til Chicago. Vi reiste hjemmefra kl.05.15, og var ikke fremme i Chicago før kl:21.30 lokal tid (som tilsier 05.30 i Norge) 24 timer på farten tar på en stakkars kropp, og vi var begge enige om at det var bra vi ikke hadde med det to søte små... Reisen fra Torp til Amsterdam gikk knirkefritt, og vi landet der i 9-tiden. Så hadde vi 5 lange timer på Schiphol med to måltider, og litt vandring frem og tilbake. Vi begynte begge å bli trøtte, så ventetiden ble ikke noe kortere av den grunn. Vi var jo så spente på å få kommet oss til Amerika kan dere skjønne. Etter NOK en security sjekk ble vi lastet ombord på NY flyvningen som hadde avgang kl 14.00. Der ble vi sittende å kose oss i nærmere 8 timer, med fire serveringer, tv skjerm med film og underholdning, pledd, pute og ikke minst hverandre. Flyet landet på minuttet 16.06 lokal tid (22.06), og derfor trudde vi at vi hadde goooood tiiiiiid til neste avgang til Chicago fire timer senere. Men der tok vi grundig feil ja. Etter ankomst ble vi stappet inn i en passkontroll-kø som tok oss uhorvelig og nærvepirrende tid (ca1,5-2timer). Det var såvidt Arne slapp inn i USA fordi han hadde endret litt på utseendet sitt i det siste (les: det flotte sjegget)Heldigvis slapp han inn pga god oppførsel. Så måtte vi jakte på bagasjen som hadde ventet på oss på rullebåndet og blitt fjernet derfra. Arne fant ikke sin bag med en gang, og da ble ikke stressnivået noe lavere. Da bagen endelig ble lokalisert måtte vi få dem sjekket inn nok en gang på innenriksflyet. Noe som var et sircus uten sidestykke. Det viste seg etter mye forvirring, at det var enklere enn noen visst., (selv de som jobbet der var forvirret). Så måtte vi løpe til riktig terminal og ta et tog dit. Da trodde jeg at vi var i havn, men NEI! ENDA EN SECURITY SJEKK måtte gjennomføres. Amerikanerne er mildt sagdt svært opptatt av flysikkerhet..... (bilde: NY skyline sett fra flyvinduet)

En joggetur senere, satt vi trygt på gate nr:18, hvor flyet til Chicago skulle gå fra. Lettet over å endelig kunne ta det litt roligere, snek trøttheten innpå oss begge. Klokka var jo tross alt 02.00 i kroppene våre, men kun 20.00 i USA!Det var litt spesielt å fly over Chicago akkurat denne kvelden, for det var jo tross alt deres nasjonaldag, og himmelen var fylt med fyrverkeri og synet av dette var fantastisk. En god slutt på en strabasiøs reise. (bilde: Chicago fra luften)

Endelig fremme på Chicago O`Hare, og nok en tids-sone tilbakelagt, kunne vi ta oss ut en drosje som svippet oss bort til Motellet vårt for natten. GOD NATT!!!!!

1 kommentar:

  1. Dere må kose dere kjempe masse.. og litt ekstra for min skyld :D Nyt ferien =) Gleder meg til å lese mer

    mvh Elisabeth som sitter på jobben og misunner deg!

    SvarSlett