tirsdag 13. juli 2010

Dag 8: Albuquerque - Winslow

Nok en dag, og nok en stat å forsere. Men først kjørte vi gjennom Albuquerques laaange hovedgate, og stoppet et sted hvor det lå en indianerbutikk på den ene siden av gata, og en cowboyhatt butikk på den andre.


Vi kjørte så over Rio Grande og plutselig var vi ute i ødemarken. Hadde man lukket øynene i 2 minutter, hadde man ikke fått med seg overgangen mellom by og ørken. Det var litt spesielt. Vi fulgte R66 så godt vi kunne, men også i New Mexico ligger mye av gamleveien under Interstaten. Noen steder var det allikevel den gode gamle veien vi kjørte på, og et sted kjent som Los Lunas Loop, stoppet vi på og tok noen bilder. Jeg var for treig med å ta opp kamereraet, så jeg rakk ikke å få festet firfisla som snek seg rundt klippene på film.



Vi kjøret så gjennom Dead Mans Curve, som var en veldig krapp sving. Skjønner hvorfor den har fått navnet sitt, for å si det sånn.

Vi stoppet for en liten matbit i Grants bedre cafeer: El Cafecito. Deilige tacos på ekte mexicanervis med et brød til som vi desverre ikke kan uttale navnet på. Det skulle man ha litt honning på, og var utrolig godt.

El Rancho er et hotell/Motell som ligger i Gallup, og har huset mang en kjent person. John Wayne, Ronald Reagan, Marx Brothers mm. Vi stoppet for en icecream sundae i restauranten deres, slik at også vi kunne med hånden på hjertet si at vi hadde vært der.


Arizona grensen ble tilbakelagt i et fasinerende landskap. Utrolig vakker, vill og øde natur. Ikke rart indianerne slo seg ned her. Vi så spor av indianere både her og der, med diverse ti-pier og trading posts som alle solgte indianer brukskunst. Vi suste på Interstaten gjennom The Painted Desert. Et flatt og imponerende stort område. Kun bosatt av coyoter og slanger.

Vi ankom Winslow, Arizona og innlosjerte oss på nok en Best Western. En oase i alt dette øde landskapet. Vi tok oss inn i selve Winslow, og fant hjørnet alle snakker om. Winslow ble ikke nevnt i Bobby Troup`s originale R66 sang, men fikk til de grader igjen noen tiår senere når the Eagles spilte inn Jackson Browne sangen "Take It Easy", som inneholder "standin` on a corner in Winslow Arizona". En linje som har gjordt byen til et sted å stoppe opp i.

HER ER SANGEN- TRYKK HER




Siden det tross alt var bryllupsdagen vår denne vakre julidagen, tok vi oss en bedre middag på stedets flotteste restaurant. Deilig biff og bakt potet. Arne avsluttet måltidet med nok en icecream sundae, mens jeg var litt mer modig og kleiset til med en amerikansk bananacream-pie. Den smakte igrunnen veldig likt mammas bløtkake, og var veldig god.

Det var deilig å legge seg i Winslow, Arizona. God natt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar