mandag 19. juli 2010

Dag 13: Las-Vegas - Barstow

Etter et par hektiske dager i Vegas, skjønte en at vi hadde fått samme innstilling til livet som en langdistanse trailersjåfør: Vi lengtet etter "veien"!. Det var godt å komme igang igjen. Før vi satte kursen mot R66 igjen, tok vi en liten omvei innom Hoover demningen. Den var mindre enn vi hadde forestilt oss, siden det liksom skal være en sånn diiiiger demning. Kanskje vi nordmenn er for godt vant til slike byggverk?

Vi hadde ikke spist frokost enda, så det ble litt (?) mat på Taco Bell i Boulder City like utenfor Las Vegas.

Denne plassen var frodig og flott. Vi trudde begge to at Boulder city var en litt sånn sliten gammel gruveby eller noe, men der tok vi feil. Vakker og velstelt overklasse by er nok en bedre beskrivelse. Muligens den flotteste småbyen på hele ruta vår.
Veien ned fra Las Vegas og tilbake på R66 var rett frem, slik som "alle" veier er i USA. Allikevel et flott syn for Vegas-slitne turister som oss.

Vel inne på R66 igjen, var det tid for lunsj. Vi stoppet for å fylle bensin og spise i Ludlow. Nok en liten "kun en bensinstasjon og en gammel cafe-by".

Jeg følte at turen på R66 begynte å nærme seg slutten, og savnet av moderveien krøp innpå meg allerede denne dagen. Jeg fikk Arne til å stoppe slik at jeg kunne ta med meg en bit av veien hjem til Norge.


Route 66 er en vakker vei, om man i det hele tatt kan kalle en vei vakker. Strekninger som går rett frem, mil etter mil. Kun avbrutt av en kurve opp eller ned en gang iblant. Stilig, vakkert, sentimentalt og utrolig minnerikt.


Vi kjørte forbi et par steder hvor det hadde vært tydelig vulkanisk aktivitet, og den svarte lavaen lå rett ved veien. Nok et eksempel på den ville vesten.

Bagdad cafe, hvor filmen med samme navn ble spilt inn, ble også forbikjørt. Arne mener denne filmen er legendarisk, men personlig har jeg ikke sett den, og aner ikke hvilken film det er snakk om, men et fotografi av plassen skulle han få...

Endelig fremme på dagens bestemmelses sted: Barstow, kunne vi innta en bedre middag fra Panda express på motellrommet. Kina mat passet oss ypperlig etter nesten 14 dager med pommes frittes.


Econolodge Barstow var slett ikke et dårlig valg denne natten. God natt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar