søndag 25. juli 2010

New York, The BIG Apple!!!


Vi våknet opp til flott New York-utsikt, og utforskertrangen var til stede. Dette skulle bli vår siste hele dag på denne fantastiske reisen.
Vi spiste frokost på en gaterestaurant litt bortenfor hotellet, etter å først ha gått forbi der hvor Late Show med David Letterman blir spilt inn. Litt tøft å ha sett...


Etter frokost ruslet vi mot Central Park, og kikket oss litt omkring i denne metropolens grønne lunge. Her satt det folk og slappet av side om side med noen som lå og sov eller lekte. Et flott og avslappende sted kan en si.



Overalt rundt oss var det høye hus og "trange" gater (ihvertfall i forhold til Los Angeles). Vi følte oss ganske små i dette miljøet.

For å komme oss fortest mulig rundt i byen, samt for å få med oss mest mulig på kortest mulig tid, måtte vi benytte oss av undergrunnen. Det i seg selv er ikke noe dårlig alternativ, hadde jeg bare ikke lest i turistbrosjyren om at en burde være forsiktig med å ta metroen i NY. (en skal ikke tro på alt en leser...)

Undergrunnen tok oss direkte til Ground Zero, som var et spesielt høydepunkt for meg. Rørende og mektig å tenke på hva som skjedde på denne plassen i 2001. Ufattelig at noe sånt hadde skjedd, og ikke minst at noen i det hele tatt kunne være istand til å gjøre noe sånt. Området var noe mindre enn jeg hadde forestilt meg, og det gjorde det ikke noe lettere å forestille seg scenarioet rundt de to massive tårnene som falt. Rart å tenke på all frykten og tragedien som hadde foregått akkurat der...

Nå var det igrunnen bare en diger byggeplass som en ikke kunne gå inn på, men det skal bli en fantastisk minneplass med to "hull" i bakken der hvor tårnene sto, som vann skal fosse ned i. Tror det blir en vakker park, hvor en virkelig kan få føle på kroppen hva livet egentlig dreier seg om: familie...
Kan godt tenke meg å dra tilbake engang, når de er ferdige med parken.
Vi tok en tur innom minneutstillingen fra hendelsen også. Jeg må innrømme at det falt noen tårer der inne...

Etter en minneverdig rundtur på utstillingen ruslet vi langs East river på en koselig promenade mot Pier A, som er det nærmeste en kommer Statue of Liberty uten å ta båten ut til henne.



The Statue of Liberty var langt borte, men vi fikk ihvertfall tatt en titt på damen.

Arne fikk også med seg Empire state building da vi dro tilbake mot hotellet. Det er den nåværende høyeste bygningen i New York.

Lunsj tok vi på en "Deli" i en sidegate. Deilige paninis og smørbrød. Altfor mye pålegg, (som vanlig) men veldig godt med noe annet enn pommes frittes og hamburger.

Vi gikk innom en New York Yankees butikk og kjøpte ei stilig jakke til Emil. Og rett ned i gata sto ei dame vi hadde sett tidligere på dagen. Hyggelig å endelig få "hilst" på henne. Men jeg syntes kanskje hun var noe lavere enn jeg hadde forestilt meg....


NYs gater var som tidligere nevnt litt smalere enn LAs, og ikke minst med litt annen arkitektur langs med fortauene. Her var det ingen palmer som raget høyt over oss, men massive bygninger uansett hvor en snudde seg.


Chrystler bygningen var intet unntak:

Heller ikke Rockfeller senter:

Trump Tower måtte vi ta en titt innom, for denne bygningen bare oste av luxus, både via PRADA butikken som prydet inngangspartiet og Donald Trump"souvenir" disken rett innenfor. Gull, gull og atter gull....

Etter en liten rekalkulering (som GPSn pleide å si) på hotellet, tok vi oss en bedre middag på TGI Friday, Times Square. Deilig biff og ribbe!


Vi spaserte sakte tilbake fra Times Square, via Broadway og til hotellet. Vi nøt de siste skrittene som turister i New York. (-og generelt på denne fantastiske turen vår.)


Hotellet: God natt!!!

1 kommentar: