onsdag 7. juli 2010

Dag 2: Bloomington-Normal - St.Louis


Vi kom oss ikke avgårde før nærmere 11.30 denne dagen etter en (kremt....) deilig frokost bestående av toast, syltetøy og cornflakes... Arne`s favoritter.... hehe. Etter å ha fylt halv tank på bilen ($20) dro vi videre mot McLean hvor Dixies Travel Plaza ligger. Det skal visst være den første "truck stop`n". Det var desverre stengt pga eierskifte, men vi fikk kjøpt oss en R66 t-skjorte ihvertfall.

Siden frokosten ikke var helt det store, og den planlagte lunch-plassen var stengt, endte vi opp i en liten by som het Atlanta. Der fikk vi oss et realt måltid med rustic følelse av Amerikansk smalltown look. Vi satt ved bardisken slik de gjorde for 70 år siden. (Cafeen ble åpnet i 1934, og vi lurte litt på om kaka som sto på disken hadde stått der siden åpningen... les: Mugg) maten var fortreffelig, og det var den BESTE pommes frittesen vi noen gang har smakt.

Utenfor cafeen sto broren til Gemini Giant, nemlig Bunyon Giant. Tøffe karer.

Atlanta var full av "murials" på husveggene i gammel stil, og de er kjent for sitt smilende vanntårn. En koselig småby med masse sjarm og vennlig atmosfære.

Vi freste videre gjennom Lincoln (Der "Honest" Abe Lincoln var fra) og Williamswille før vi entret Springfield og Shea`s Gas Station Museum. Vi tittet såvidt innom her, men der satt det en gammel lokal helt og vippet på en sunchair og skulte bort på oss. Muligens skulle vi nok ha betalt litt for titten, men det klarte vi å snike oss unna. Kjempestilig å se på alle disse gamle bensinpumpene, skiltene og snurrepipperiene de hadde samlet seg opp utenfor den gamle bensinstasjonen.

Utenfor Springfield hadde vi planlagt en tur innom "Cozy Dog Drive-In" men pga den flotte lunchen i Atlanta (Og fordi jeg fikk oss på villspor et øyeblikk da jeg så et kjøpesenter vi ikke fant frem til, men endte ut på highway`en) så droppet vi det, men vi så ihvertfall et skilt hvor det sto Cozy Dogs på. (det er innbakte pølser: CornDog)
Jeg fikk shoppet allikevel i en liten plass som het Litchfield. Der brukte vi noen dollar på klær og andre nødvendigheter.
En liten time senere krysset vi Mississippi river og statsgrensen mellom Illinois og Missouri og inn i St Louis.

St Louis var ikke så lett å navigere inne i, så GPSn var god å ha da vi innså at vi var langt inne i et boligstrøk, hvor det foregikk både "dealing" og bilkjøring i noe påvirket tilstand. En kar hadde visst mistet et bakdekk, og kjørte liksågodt på felgen gjennom gatene mens gnistene sto ut bak ham gjennom rødt lys og hva det enn måtte være.

Vi klarte tilslutt å få plottet oss inn på The Gateway Arch, som er en imponerende, over 210m høy stålbue. Det ruvet over bybildet på vei inn til sentrum. Etter å ha fått parkert bilen (tilfeldigvis utenfor stadiumet til The Cardinals, et av USAs beste baseballteam - Busch Stadium) gikk vi mot byen, fant oss et flott hotell rett bak buen og sjekket oss inn der. Utsikten fra 21 etasje på Millennium Hotell var upåklagelig.

Vi hadde FULL oversikt over Gateway Arch og Mississippi river. Fantastisk utsikt, både og legge seg til og våkne til. Før vi la oss tok vi en spasertur innom byesentrum og spiste på TGI friday. Deilig mat. God natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar